COMUNITAT ENERGÈTICA
Artés

Què és una Comunitat Energètica?

Les Comunitats Energètiques són un instrument clau per a fer realitat la transició energètica a nivell local, desenvolupant generació distribuïda i renovable en el territori, empoderant al ciutadà i involucrant a les entitats municipals en aquesta transformació.

En què consisteix la Comunitat Energètica d’Artés?

La CE d’Artés consisteix en el desplegament de sistemes de generació fotovoltaics en teulades de l’Ajuntament, que compartiran la seva energia amb els veïns i veïnes d’Artés.
A més, els participants també es podran beneficiar d’una eina de gestió energètica per a millorar els seus costos energètics.

Com puc formar part de la Comunitat Energètica d’Artés?

 • L’Ajuntament d’Artés posarà a disposició de la ciutadania una part de la potència de la instal.lació FV desplegada en un equipament municipal”.
 • L’Ajuntament obrirà un registre de sol·licituds de participació en la generació fotovoltaica municipal, d’acord amb la normativa local.
 • Aquells ciutadans que resultin seleccionats, abonaran una taxa municipal per accedir als serveis de la CE, la qual serà sempre menor a l’estalvi que aquests obtindran en la seva factura energètica

Què comporta ser part de la Comunitat Energètica d’Artés?

 1. Presenta la sol.licitud per a participar de la CE d’Artés, segons el procediment que estableixi l’Ajuntament.
 2. Per tal de confirmar la teva plaça, hauràs de pagar la taxa municipal associada a la participació en la CE d’Artés.
 3. Es duran a terme els tràmits administratius necessaris per a vincular la instal·lació FV municipal als ciutadans participants.
 4. Comença a gaudir de l’estalvi en la teva factura energètica!

Per què formar part de la Comunitat Energètica d’Artés?

 • Estalviaràs en la factura elèctrica del teu habitatge o local gràcies a l’autoconsum d’energia fotovoltaica i una millor gestió energètica.
 • Reduiràs els maldecaps associats a instal·lar i mantenir el teu propi sistema fotovoltaic. L’Ajuntament s’encarrega de tot!
 • Participaràs d’una iniciativa pionera de transició energètica a Artés, amb un impacte ambiental i socioeconòmic positiu per al municipi.

Vols saber-ne més?

Tens algun dubte o vols inscriure’t al grup de ciutadans interessats en la iniciativa? Escriu-nos un missatge!  Accepto els termes i condicions i entenc que les meves dades es conservaran de forma segura d’acord amb la politica de privacitat