COMUNITAT ENERGÈTICA
Avinyó

Què és una Comunitat Energètica?

Les Comunitats Energètiques són un instrument clau per a fer realitat la transició energètica a nivell local, desenvolupant generació distribuïda i renovable en el territori, empoderant al ciutadà i involucrant a les entitats municipals en aquesta transformació.

En què consisteix la Comunitat Energètica d’Avinyó?

La CE d’Avinyó es constituirà jurídicament com una Associació ciutadana, amb el suport de l’Ajuntament. La primera acció de la CE serà impulsar una compra agregada de sistemes fotovoltaics per a les teulades dels veïns i veïnes del municipi interessats en generar la seva pròpia energia.

Com puc formar part de la Comunitat Energètica d’Avinyó?

 • Si disposes d’una teulada assolellada i vols produir la teva pròpia electricitat, t’has de fer soci de l’Associació Ciutadana.
 • Si t’encaixen les condicions econòmiques que aconsegueixi la CE, podràs fer efectiva la compra i disposar del teu sistema de generació solar, sense preocupacions!

Què comporta ser part de la Comunitat Energètica d’Avinyó?

 1. Fes-te membre de l’Associació de la Comunitat Energètica d’Avinyó!
 2. Facilita la informació necessària del teu habitatge o local per a poder determinar el disseny més adequat per a la teva teulada.
 3. Es seleccionarà una empresa especialitzada per a dur a terme l’estudi, assessorament, execució, legalització i posada en marxa de totes les instal·lacions de la compra conjunta.
 4. Si decideixes seguir endavant amb la compra, es procedirà al desplegament i posada en marxa de la teva instal·lació fotovoltaica.
 5. Comença a gaudir de l’estalvi en la teva factura energètica i participa a l’Associació de la Comunitat Energètica!

Per què formar part de la Comunitat Energètica d’Avinyó?

 • Estalviaràs en la factura elèctrica del teu habitatge o local gràcies a l’autoconsum d’energia fotovoltaica, durant 25 anys.
 • Obtindràs un estalvi de fins a un 15% sobre el cost de la instal·lació fotovoltaica.
 • Reduiràs els maldecaps associats a escollir un proveïdor adient i de confiança per a dur a terme la instal·lació.
 • Seràs una de les primeres sòcies de la Comunitat Energètica d’Avinyó, amb la visió de continuar avançant en la transició energètica amb accions posteriors.

Documentació Comunitat Energètica Avinyó

Vols saber-ne més?

Tens algun dubte o vols inscriure’t al grup de ciutadans interessats en la iniciativa? Escriu-nos un missatge!  Accepto els termes i condicions i entenc que les meves dades es conservaran de forma segura d’acord amb la politica de privacitat