COMUNITAT ENERGÈTICA
Sant Vicenç de Castellet

Què és una Comunitat Energètica?

Les Comunitats Energètiques són un instrument clau per a fer realitat la transició energètica a nivell local, desenvolupant generació distribuïda i renovable en el territori, empoderant a la ciutadania i involucrant a les entitats municipals en aquesta transformació.

En què consisteix la Comunitat Energètica de Sant Vicenç de Castellet

CASTELLET SOSTENIBLE és una comunitat energètica local, constituïda com una cooperativa d’usuaris i consumidors d’energia verda, impulsada per veïns i veïnes de Sant Vicenç de Castellet.

Què volem fer com a Comunitat Energètica?

La Comunitat Energètica de Sant Vicenç de Castellet té dos propòsits: la reducció del consum energètic i la transició cap a l’ús d’energia verda, ambdós objectius tenen com a conseqüència la reducció d’emissions de CO2.

L’objectiu principal de la Comunitat Energètica de Sant Vicenç de Castellet té a veure amb la substitució de l’ús d’energia procedent de combustibles fòssils per l’ús d’energia procedent de fonts renovables. Aquest objectiu es vol assolir amb la implementació d’una instal·lació fotovoltaica per a autoconsum col·lectiu enfocat principalment a la ciutadania. La instal·lació s’implementarà en una coberta municipal que serà cedida per part de l’Ajuntament. Paral·lelament a aquesta acció, s’oferirà accés als participants a informació relacionada amb l’eficiència energètica, el funcionament del sector elèctric i els hàbits de consum mitjançant una plataforma de gestió energètica.

Projectes més imminents

Tenim previst començar a treballar en tres projectes diferents:

  • Autoconsum fotovoltaic compartit sobre coberta municipal i/o industrial
  • Auditories per a la millora energètica als habitatges de les persones associades
  • Mobilitat elèctrica compartida

Com puc formar part de la Comunitat Energètica de Sant Vicenç de Castellet?

Facilita’ns les teves dades a través d’aquest formulari i et mantindrem informada/at.

Mes informació al web castelletsostenible.cat.

 

Vols saber-ne més?

Tens algun dubte o vols inscriure’t al grup de ciutadans interessats en la iniciativa? Escriu-nos un missatge!    Accepto els termes i condicions i entenc que les meves dades es conservaran de forma segura d’acord amb la politica de privacitat