COMUNITAT ENERGÈTICA
Castellnou de Bages

Què és una Comunitat Energètica?

Les Comunitats Energètiques són un instrument clau per a fer realitat la transició energètica a nivell local, desenvolupant generació distribuïda i renovable en el territori, empoderant al ciutadà i involucrant a les entitats municipals en aquesta transformació.

En què consisteix la Comunitat Energètica de Castellnou de Bages?

La CE  de Castellnou és una Associació ciutadana que, amb el suport de l’Ajuntament, impulsarà el desplegament de sistemes fotovoltaics compartits entre veïns així com l’accés a una aplicació de gestió energètica per a reduir els costos energètics dels seus socis.

Com puc formar part de la Comunitat Energètica de Castellnou de Bages?

Hi ha tres modalitats de participació en la CE:

 • Si tens una teulada àmplia i assolellada à la pots cedir a l’Associació, que assumirà tota la inversió en les plaques fotovoltaiques i, a canvi podràs beneficiar-te d’una part de l’energia produïda a un cost molt baix.
 • Si no tens una teulada òptima però vols participar de la generació compartida, et pots associar a una instal·lació situada a 500m de distància aportant una part de la inversió inicial i, a canvi, de rebre part de l’energia produïda.
 • Si ja tens la teva pròpia instal·lació FV o no pots accedir a la generació compartida, pots accedir als serveis de gestió energètica i manteniment que ofereix la Comunitat, a canvi d’un petit cost anual.

Què comporta ser part de la Comunitat Energètica de Castellnou de Bages?

 1. Fes-te membre de l’Associació de la Comunitat Energètica de Castellnou del Bages!
 2. Manifesta el teu interès en participar en el projecte, i si estàs disposat a cedir la teva teulada.
 3. La CE analitzarà les teulades òptimes per al desplegament de sistemes fotovoltaics i s’identificaran 4 o 5 veïns que estiguin interessats en participar de la instal·lació.
 4. L’Associació seleccionarà una empresa especialitzada per a dur a terme l’estudi, assessorament, execució i posada en marxa de totes les instal·lacions fotovoltaiques.
 5. Es connectaran la informació de generació i consums dels membres a la plataforma de gestió energètica de la Comunitat i es donarà accés individual a cadascun d’ells.
 6. Comença a gaudir de l’estalvi en la teva factura energètica i participa a l’Associació de la Comunitat Energètica!

Per què formar part de la Comunitat Energètica de Castellnou de Bages?

 • Estalviaràs en la factura elèctrica del teu habitatge o local gràcies a l’autoconsum d’energia fotovoltaica, durant 25 anys i una millor gestió energètica.
 • Reduiràs els maldecaps associats a instal·lar i mantenir el teu propi sistema fotovoltaic. L’Associació s’encarrega de tot!
 • Seràs una de les primeres sòcies de la Comunitat Energètica de Castellnou de Bages, amb la visió de continuar avançant en la transició energètica amb accions posteriors.

Documentació Comunitat Energètica Castellnou de Bages

Vols saber-ne més?

Tens algun dubte o vols inscriure’t al grup de ciutadans interessats en la iniciativa? Escriu-nos un missatge!  Accepto els termes i condicions i entenc que les meves dades es conservaran de forma segura d’acord amb la politica de privacitat