COMUNITAT ENERGÈTICA
Castellgalí

Què és una Comunitat Energètica?

Les Comunitats Energètiques són un instrument clau per a fer realitat la transició energètica a nivell local, desenvolupant generació distribuïda i renovable en el territori, empoderant a la ciutadania i involucrant a les entitats municipals en aquesta transformació.

En què consisteix la Comunitat Energètica de Castellgalí?

La Comunitat Energètica de Castellgalí és una comunitat energètica local dirigida a empreses dels polígons industrials Pla del Camí i La Fàbrica, sense entitat jurídica pròpia i impulsada per l’Ajuntament de Castellgalí.

Què volem fer com a Comunitat Energètica?

La Comunitat Energètica de Castellgalí té dos propòsits: la reducció del consum energètic i la transició cap a l’ús d’energia verda, ambdós objectius tenen com a conseqüència la reducció d’emissions de CO2.

L’objectiu principal de la Comunitat Energètica de Castellgalí té a veure amb la substitució de l’ús d’energia procedent de combustibles fòssils per l’ús d’energia procedent de fonts renovables. Aquest objectiu es vol assolir amb la implementació d’una instal·lació fotovoltaica per a autoconsum col·lectiu enfocat principalment per a equipaments municipals i empreses. Més enllà de la participació en l’autoconsum col·lectiu, es pretén que tota la ciutadania de Castellgalí tingui coneixement (i voluntat de participar) sobre la Comunitat i, amb aquest objectiu, es facilitarà l’accés a informació sobre el sector elèctric i els hàbits de consum.

Projectes més imminents

Tenim previst el desenvolupament de dos projectes seqüencials:

 • La implementació d’una instal·lació fotovoltaica per a autoconsum col·lectiu en la perifèria de Castellgalí (zona escolar)
 • Desplegar una xarxa de monitorització dels consum dels equipaments municipals i les empreses que formin part de la comunitat energètica, així com permetre l’accés a la plataforma de gestió energètica i als serveis del gestor energètic de la comunitat.

Perquè formar part de la Comunitat Energètica de Castellgalí?

 • Estalviaràs en la factura elèctrica del teu local gràcies a l’autoconsum d’energia fotovoltaica.
 • Reduiràs els maldecaps associats a la implementació i el manteniment d’una instal·lació fotovoltaica individual. L’Ajuntament s’encarrega de tot!
 • Gaudiràs d’assessorament en matèria d’energia i millores en la gestió energètica.
 • Participaràs d’una iniciativa pionera de transició energètica que té un impacte ambiental i socioeconòmic positiu per al municipi.

Com formar part de la Comunitat Energètica de Castellgalí?

L’Ajuntament posarà a disposició de la ciutadania una part de la potència de les instal·lacions fotovoltaiques implementades en un terreny municipal i obrirà un registre de sol·licituds de participació d’acord amb la normativa locals. Els participants seleccionats abonaran una taxa municipal* per accedir als serveis de la comunitat que serà sempre menor a l’estalvi que s’obtindrà en la factura energètica.

 1. Presenta la sol·licitud per participar a la CE segons el procediment que estableixi l’Ajuntament.
 2. Per tal de confirmar la teva plaça, hauràs de pagar la taxa municipal* associada a la participació a la CE.
 3. Es realitzaran els tràmits administratius necessaris per a vincular la instal·lació fotovoltaica municipal als diferents participants.
 4. Gaudeix de l’estalvi en al teva factura energètica!

*La taxa municipal és proporcional a la potència assignada per a cada participant.

Vols saber-ne més?

Tens algun dubte o vols inscriure’t al grup de ciutadans interessats en la iniciativa? Escriu-nos un missatge!  Accepto els termes i condicions i entenc que les meves dades es conservaran de forma segura d’acord amb la politica de privacitat